22 Mart 2012 Perşembe

FENERBAHÇE PASTA TARİFİ

Hafta sonu oğlum için hazırladığım Fenerbahçe pastamızın tarifi de huzurlarınızda...

Pandispanya için malzemeler
  • 170 gr toz şeker
  • 6 adet yumurta
  • 100 gr un
  • 30 gr nişasta
  • 35 gr sıcak su
  • 40 gr kakao
  • 1 paket vanilya
Ganaj için Malzemeler
  • 400 gr bitter küvertür
  • 400 gr süt kreması
Ara Kat Malzemeleri
  • Çilek, damla çikolata veya fındıklı draje
  • 1 su bardağı süt, 2 tatlı kaşığı nesquick (keki ıslatmak içi)
Pandispanyanın hazırlanışı
  • Fırını 170°C ayarlayın
  • Un, nişasta, vanilya ve kakao ayrı bir kaba eleyin
  • Yumurta beyazlarını ve sarılarını ayırın
  • Yumurta aklarını ve şekerin yarısını cam bir kase içerisinde önce yavaş sonra yüksek devirde koyu krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın
  • Ayrı bir kapta şekerin diğer yarısını ve yumurta sarılarını 1-2 dk çırpın.Sıcak suyu ilave edip şeker iyice eriyinceye kadar (mayonez kıvamına gelene kadar) çırpmaya devam edin
  • Yumurta sarılı karışımın üçte birini yumurta akların üzerine ekleyin,spatula ile yavaşça ve havalandırarak karıştırın
  • Toz karışımın üçte birini de yumurta karışımına ilave edin.Yumurta akını söndürmemeye özen gösterin.Aksi taktirde pandispanyanız kabarmaz
  • Kalan yumurta sarılarını ve un karışımını da aynı yöntemle iki aşamada ilave edin
  • 18-20 cm lik kek kalıbınızın tabanına pişirme kağıdı yerleştirip karışımı içine boşaltın
  • Önceden ısıttığınız fırında ~40 dk pişirin
  • Pandispanya piştikten sonra soğumaya bırakın
Not: Pandispanyayı bir gün önceden hazırlayın.Streçle iyice sarıp muhafaza edin.Bir gün önce hazırlanan pandispanyanın katlandırılması daha başarılı oluyor.
Ganajın Hazırlanışı
  • Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın
  • Ocaktan alın
  • Küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı kremanın içine atın
  • Karıştırarak erimesini sağlayın
  • Buzdolabında soğumaya bırakın
Pastanın Katlandırılması
  • Pandispanyayı üç eşit parçaya ayırın.
  • Döner pasta standına pasta altlığını yerleştirin.(Altlık kirlenmemesi için pandispanyanın kenarlarına pişirme kağıdı kullanıyorum).Pandispanyayı hazırladığınız sıvı (1 su bardağı süt,2 tatlı kaşığı nesquick) ile ıslatın.
  • Pastanın dış kaplaması için bir kase ganaj ayırın.Geriye kalan ganajın yarısını pandispanyanın üzerine eşit oranda yayın.Fındıklı draje veya damla çikolataları ganajın üzerine serpin.
  • İkinci pandispanyayı yerleştirin.Nesquickli süt ile ıslatın.Ganajın diğer yarısını pandispanyanın üzerine yayın. Çilekleri ganajın üzerine yerleştirin.Bu karışımı pandispanyanın üzerine yayın.
  • Pastanın üçüncü katını yerleştirin.

  • Son olarak pastanızın tamamını ayırdığınız bir kase ganaj ile kaplayın.

  • Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirdikten sonra beyaz şeker hamuru ile kaplayın

  • Şeker hamurundan hazırladığınız logoyu ,yazıları ve topları yerleştirin

  • Pastamız sunuma hazır......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails